Å ta vare på egen kropp er kjempeviktig uansett hvilken aldersgruppe man tilhører. Man hører mye om hva som er lurt å spise og kanskje enda mer om hva man bør unngå å putte i munnen. På ja-siden finner man sunne oljer, frukt og grønnsaker, samt magert kjøtt, for å nevne noe. På nei-siden blir det ofte nevnt godteri, fett og raske karbohydrater, samt alkohol og tobakk. Å ta vare på kroppen sin gjennom et sunt og variert kosthold blir bare viktigere og viktigere jo eldre man blir. I denne artikkelen skal vi fortelle litt mer om hva som er lurt å ha med i kostholdet sitt, spesielt når man blir eldre, og litt om Hei Senior, en side som gir gode rabatter for deg som er over 55 år. Hos Hei Senior kan man blant annet få gode rabatter på matkasser som inneholder mat som stemmer overens med hva vi kan kalle et sunt og variert kosthold.

Proteiner

Proteiner er kroppens byggesteiner. Disse byggesteinene bidrar til å styrke blant annet muskelen og håret. Proteiner finner man i mat som kylling, fisk og egg. Å bevare styrken i armer, ben og kjernemuskulatur er helt essensielt når man begynner å dra på årene. Gjennom tilstrekkelig inntak av proteiner, kombinert med regelmessig mosjon og trening, vil man sørge for at man klarer å gjøre de samme tingene som pensjonist som man gjorde da man var i midten av tjueårene. Hos Hei Senior kan man blant annet finne rabattkoder hos Adams Matkasser, som tilbyr en rekke gode og proteinrike middagsretter for en billig penge.

Frukt og grønnsaker

De fleste ha hørt om “5 om dagen”. Dette refererer til det antallet frukt og/eller grønnsaker man bør få i seg daglig. Grunnen til at dette er viktig er fordi frukt og grønnsaker inneholder viktige vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Vitaminene og mineralene bidrar til å holde kroppen frisk, styrke immunforsvaret og hindre alvorlige sykdomsforløp. Dette betyr ikke at man trenger å bli vegetarianer, men at man bør sørge for å spise frukt og grønt hver eneste dag.

Annet viktig for helsa

I tillegg til kosthold er det viktig å få tilstrekkelig med søvn. Det er under søvnen at kroppen restituerer. Når vi snakker om kosthold er det også viktig å nevne drikke. Drikke er omtrent like viktig som mat, og det er viden kjent at man bør drikke rikelig med vann gjennom dagen for å opprettholde en god væskebalanse og sørge for at man ikke blir dehydrert.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay