Det er ingen tvil om at pizza er verdens beste mat. Uenig? Vel, det er mange i mot deg der. Pizza er opprinnelig italiensk, men har nå blitt en internasjonal rett, hvor alle har en tilhørighet til det. Det er Raffaele Esposito som vi har å takke for denne fantastiske retten helt tilbake i på 1800-tallet. Men ordet pizza har eksistert lenger enn det, så det betyr at en viss form for pizza har eksistert i over tusen år kanskje. Pizza er jo bortimot nasjonalretten i flere land, inkludert her i Norge.

Pizza er tradisjonelt sett gjæret flatbrød med tomatsaus og ost, som blir baket i ovnen. Dette blir kalt for en margarita, men folk gjør jo så mye mer, og det er mange ulike ingredienser som brukes til å tilpasse pizzaen til alle smaker.

Alle i verden vet hva en pizza er, og det er knapt nok noen som ikke liker det. Restauranter har jo tjent seg søkkrike på retten, og av den grunn er det etablert en organisasjon i Napoli som ønsker å beskytte den ekte napolitanske pizzaen. Den blir sett på så viktig i Italia, som en kulturarv også.

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay