Det er kanskje rart å tenke på, men mennesket har alltid spist mat! Vi har vært avhengige av føde helt fra tidenes morgen. Egentlig så er ikke det begrenset til mennesker, alle slags organismer er avhengig av en eller annen form for føde for å kunne overleve. Men mennesket er kanskje den eneste arten i verden som spiser for moro skyld, altså ikke ut av nødvendighet. Vi er også helt sikkert den eneste arten som har gjort matspising til en vitenskap, gjennom gastronomi. Så glade er vi i å spise. Det er ikke så rart heller, da det finnes så utrolig mye godt å spise her i verden.

Her på Basiskmat så er vi som du sikkert forstår svært interesserte i mat og hvor viktig det er kulturelt sett over hele verden. Man ser jo utallige matfestivaler i så mange ulike land at man forstår etterhvert hvor viktig mat er. Det handler ikke lenger om bare det å spise mat, men heller som en kulturell sentrering for mennesker. Tenk på alle de ulike restaurantene som finnes, både fast food og gourmet. De forsøker ikke bare å selge mat, men også selge en opplevelse for kundene mens de spiser. For jo mer de nyter opplevelsen jo mer sannsynlig er det at de blir lenger i restauranten, og enda mer sannsynlig er det at de kommer tilbake neste gang.

Videre skal vi se på mange av de ulike rettene som finnes der ute, noen av dem svært så kjente, mens andre igjen er kanskje mer ukjente for folk flest, spesielt her i Norge. Det er mange som har en skepsis mot mat fra utlandet, spesielt om det inneholder ingredienser som vi her i Norge ikke er så altfor godt kjent med. Sushi hadde for eksempel vanskelig med å etablere seg utenfor Japan, siden det består av rå fisk, men det er jo en av de mest kjente rettene som finnes i verden i dag. Forandring tar jo naturligvis tid, og tiden da nordmenn bare spiste lapskaus og kjøttkaker er langt forbi. Og de aller fleste ville være enige i at det er til det beste.

Flere ulike medier har seksjoner dedikerte til mat og grunnen er jo naturligvis fordi alle er avhengige av mat, noen for mye og noen for lite, men alle må spise et visst antall ganger om dagen for å fungere på en skikkelig måte. Hva er din favorittmat? Du har sannsynligvis blitt spurt det spørsmålet en mengde ganger, men det er noen ganger ganske vanskelig å svare på, siden du mest sannsynlig liker veldig mye ulikt. Mange svarer pizza, mens andre ikke liker pizza i det hele tatt, så det er vanskelig å svare på for mange, men for andre er det lett; pizza!

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay