Alle er opptatt av mat. Noen favoritter kan være mexicanske tacos og burritos. Hva med Sushi? Eller god tradisjonell norsk lapskaus? Noen foretrekker norske pannekaker, andre er glad i thaimat. Alle har noen høyt opp på lista over gode retter, og noen elsker fisk. Det er mye å velge i, og mat-verdenen i Norge har blitt veldig internasjonal. Mat fra Spania, Frankrike, Kina, Amerika,Sør-Amerika, Thaimat, nordiske goder, Italiensk, Vietnamesisk, Britisk “fish n’chips” og så mye mer. Mange smaker simpelthen utrolig godt, og det er mye variert.

Norsk mat

Nordmenn har gjort seg tanker om hva de synes utenlandske turister bør smake av norsk mat. Pinnekjøtt troner på toppen av verdt å smake og du bør glede deg selv med dette!. Juletradisjoner, og mat, er en ting, men deretter følger påskelam, 17 mai pølser og kaker og gleder. Norge er kjent for god mat, og vi har tradisjonsrike retter med fisk, fårikål, risgrøt, lapskaus, kjøttkaker, kålstuing, surkål, lammestek, finnbiff, vafler og forøvrig mye annet som gleder smaksløkene. Det er mye godt å velge i. 

Mat fra Brasil og Sør-Amerika

Med all den gode maten og drikken vi har rundt oss, er det godt med sporty klær. Her er klær: https://www.aimn.no med behagelig utforming og topp kvalitet. Tøffe klær som yter det lille ekstra, og som har fryktløs utstråling. Mange utvalgte topper, og sett, og absolutt noe for din smak. La smekre linjer utheve kroppen din på flotte måter. Klær som gjør deg glad, og er behagelig, ikke bare rundt den spesielle maten som kommer med høytider, er klær vi blir glad i. Brasiliansk mat som Friterte acarajé med spennende fyll, og nasjonalretten Feijoada er smakfulle vinnere. Feijoada er gryterett laget av grisens “til overs rester” tilberedt ihop med bønner, og serveres med oppkuttet appelsinbåter og grønnkål. En favoritt er også svinekjøtt innpakket i bacon. Her er andre godbiter fra Sør-Amerika som smaker fortryllende!

Variasjon av mange lands retter

Noe som blir mer og mer populært er de “Amerikansk type” food trucks. Her finner du en liten oversikt over dem, samt hvor i Norge den spennende maten deres finnes. Foodtruckene serverer delikatesser fra land som Norge, Mexico, Thailand, USA, Asiatisk kjøkken, Indisk, Pakistansk, Italiensk, og mange av dem har spesialiserte goder som lammepølser, sitronmarengspai, rabarbraslush, grillet-pulled-pork og et rikt utvalg av andre. Menyene dekker utallige delikate retter fra andre land, men også retter som viser litt av hva matgleder fra Norge handler om. I tillegg har mange av dem enkle fantastiske desserter som vil gjøre smaksløkene dine lykkelige.

Mat og prat, og prøving

Hos matprat finner du oppskrifter på mat du kanskje ikke har prøvd før. De dekker mat som er både tradisjonell norsk, og tradisjonelle fra utenlandske kjøkken. Ta en titt og lær om goder du kan utvide ditt eget repertoar med. Her er virkelig noe for alles smak. Finn krydder, kjøtt, grønnsaker og mer som kan inspirere deg og tryller frem nye middags-gleder.

Nyt nye ingredienser, og la ukens middager inspireres av utenlandske kjøkken. Kanskje setter du egen signatur på retten med krydder, noen spennende grønnsaker, eller sauser. Mat er spennende og kos, og det er en viktig del av dagene våre som binder oss sammen. 

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay