Matlaging, spising og mobiler går hånd i hånd for mange mennesker rundt omkring i verden hver eneste dag. Færre og færre av oss blar i kokebøker og magasiner, mens matblogger og digitale aviser har blitt mer populære enn noensinne. Hvor mye bruker vi egentlig teknologien i lommene våre på matrelaterte ting?

Når gravde du sist opp boken med oppskrifter mormoren din ga deg for mange år siden da du lette etter ideer til middag? Det er sikkert ganske lenge siden. Ikke vær flau, slik er det for de fleste av oss nå til dags. Den aller letteste løsningen i dagens samfunn er å ta ut mobilen og søke på Google, hvor du kan finne mange nye og oppdaterte oppskrifter til alt. Du trenger ikke engang å være hjemme, men kan sitte på bussen på vei til butikken og lett planlegge listen over hva du må finne først. Ikke bare det, men du kan til og med lese andres erfaringer og tips basert på hvordan de selv laget nettopp den retten. Nå vet vi hvordan maten skal lages, da legger vi mobilen vekk helt til maten er ferdig, eller?

Man kan jo ikke huske hele oppskriften etter bare noen få blikk. Dermed spiller telefonen en stor rolle i hele matlagingsprosessen. Mellom nesten hver ting vi gjør, sjekker vi hva det neste er. Mobilene kan lide litt på grunn av dette, siden de kan få en dråpe eller to med saus på seg. Det kan gi deg en grunn til å måtte søke om et lån uten sikkerhet på dagen hos Sambla eller en annen bank. Når maten er ferdig og alle bord (i tillegg til skjermen av mobilen, forhåpentligvis) har blitt vasket, skal vi omsider la teknologien være og nyte maten, ikke sant?

Nei, vi er ennå ikke ferdige. Som tidligere nevnt, spiller mobilene våre en stor rolle i matlagingen, og dette inkluderer også tiden etter maten har blitt laget. Vi tar kanskje noen få bilder av maten, sender dem til noen venner eller legger dem ut på Facebook, og siden vi allerede har den i hånden, kan vi like godt se på noe mens vi spiser. Hvis du er alene hjemme, kan det være litt koselig å ha bakgrunnsmusikk, selv om studier har vist at de som bruker mobilen mens de spiser er mindre glade i livet. Så vi kan godt si at effekten mobilen har kan være praktisk, men ikke alltid så veldig heldig.

Med Internett og smarttelefoner opplever matlaginen en ny renessanse, med bilder og videoer av mat som blir utrolig populære blant foodies. Men vi må ikke glemme å nyte de små tingene. Det er sant at Internett og smarttelefoner har gjort livene våre enklere, og vi kan finne mye hjelp og nyttige ting med enhetene. Allikevel kan det være lurt å la noen ting være som de er og nyte maten på tradisjonelt vis.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay