Grandisen er vel Norges nasjonalrett, det er den definitivt mest populære retten i Norge og Grandiosa er synonymt med pizza her til lands. Grandiosa kom til Norge i 1980, og det har blitt siden da rundt fire hundre millioner pizzaer her i Norge. De aller fleste i Norge er glad i Grandiosa, om ikke i smaken, så liker man at Norge har et såpass populært pizzaprodukt.

Bare tenk deg, det spises rundt 49 millioner dypfryste pizzaer i året, noe som tilsier at man her til lands spises mer enn en pizza i sekundet. Noe som er naturligvis ekstremt mye. Hver eneste dag kjører man ni vogntog fullastet med pizza fra fabrikken. Dette er jo som du kanskje forstår en hel industri i seg selv.

Det som er svært interessant er at nesten to hundre tusen nordmenn sier at de spiser Grandisen på julaften. Det gjør at den er en av de mest populære rettene til julaften er til lands, noe som er ganske merkverdig å tenke på. Det er knapt nok noen her til lands som ikke har smakt Grandiosa, og de aller færreste sier noe negativt om den. Den er like norsk som lapskausen.

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay