For deg som er interessert i mat har Italia helt sikkert en spesiell betydning. Pizza, pasta og alle andre retter vi kjenner fra Italia er norske favoritter, og det er mange nordmenn som reiser til Italia jevnlig.

Hvor skal man reise for å oppleve italiensk mat?

Det finnes selvfølgelig et stort utvalg av italienske restauranter i Norge, men det blir ikke helt det samme.

Det er først når du er på plass i Italia at du virkelig kan oppleve alt som følger med den italienske maten. Spørsmålet er da, hvor i Italia bør du reise for å få den beste opplevelsen? Det er nesten umulig å svare på, da hvert område i Italia har sin sjarm. Vi skal likevel prøve å komme med noen anbefalinger:

  • Et område i Italia som er spesielt kjent for mat-opplevelser, er området med byene Parma, Modena og Bologna. Her finner du opprinnelsen til både balsamico eddik, parmaskinke og selvfølgelig osten Parmigiano Reggiano. En fordel med dette området er at det er relativt lett tilgjengelig fra både Roma og Milano.
  • Roma er et naturlig startpunkt for mange nordmenn. Det er svært lett å reise til byen, og det er kanskje en av de lettere byene å komme seg rundt i. Samtidig er det greit å være klar over at det er flust av turistfeller i Roma. Det kan være greit å være litt forberedt, så du ikke blir lurt inn i restauranter som egentlig ikke byr på noe spesielt. Det er bare å rette litt på dressen fra Gant, si bestemt «No, grazie!» og gå videre.
  • Sør-Italia har sine egne helt spesielle mat-opplevelser. Fra Napoli med sin originale pizza, og nedover kysten mor Sicilia med sin sjømat, finnes det nok av skjulte mat-opplevelser. Dette området er kanskje ikke like lett tilgjengelig for nordmenn som for eksempel Roma, men ikke la det stoppe deg.

Lag mat selv i Italia

Noe du virkelig burde prøve når du er i Italia, er å lage mat selv sammen med italienere. Det finnes mange ferdige opplevelser som du kan booke i forkant, der du får bli med hjem til en italiensk bestemor for å lage mat. Kanskje kan du lære deg å lage helt fantastisk pasta, som du kan servere hjemme i Norge også?

Denne typen matkurs kan dessuten passe for barn. De aller fleste barn elsker italiensk mat, og å lage pasta eller pizza sammen med italienere kan både store og små sette pris på. Så ikke vær redd for å ta med barna på en italiensk matreise. Det kan høres ut som en klisjé, men alle italienere er glade i barn, og dere vil bli tatt godt vare på. Kombiner gjerne en slik opplevelse med en badeferie.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay