Mange bare elsker det italienske kjøkken. Det er både sunt og består av mange delikatesser. Da snakker vi ikke bare om pizza og spaghetti, men både polenta, lasagne, grissini eller pesce al forno. Det er ikke bare de utrolige matrettene som fascinerer oss. De deilige ingrediensene gir så deilige tilbehør som gir maten den fantastiske fylden.

Når det gjelder den smakfulle pesto fra nordlige deler av landet, så er det egentlig bare en saus man kan lage selv. Og med norske ingredienser kan du lage en pesto som er helt fantastisk god. Her skal du få noen spennende måter å lage en pesto på.

Bruk kortreiste lokalvarer

Noe av det mest norske som fins er rapsolje. Denne oljen utvinnes av planten raps som vokser i store mengder i norsk landbruk. Vi elsker alt som har med lokal matproduksjon å gjøre. Her er noen andre ingredienser du lager en pesto av:

Måten man skal lage norsk saus på som gir en pesto av høy kvalitet er ganske enkelt. Man må ha en mørtel, og i den putter man finhakket purreløk, ost og nøtter. Det er bare å sette i gang å støte blandingen til den får en finkornet konsistens.

Nå må man forsiktig kutte det grønne i fine strimler uten å brenne seg. Det kan være lurt å ha på seg noen engangshansker slik at det blir enklere å håndtere dem. Giften sitter i piggene på stengelen og under bladene, men som matauke er den kjempegod og har viktig næringsinnhold.

Når ingrediensene har blitt knust sammen til en fin blanding, mangler kun det bløte elementet, i denne sammenheng, rapsoljen. Denne oljen er helt utrolig til matlaging. Den kan både brukes til steking og baking.

Smør den deilige sausen på koteletter og laksefileter. Bruk den som pålegg og bland den med rømme på pastaen. Norsk pesto er utrolig god.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay