Av og til får vi inntrykk av at restaurantmat ikke er sunn mat, men stemmer egentlig det? Hvorfor skal vi ikke unne oss noe så elementært som et godt måltid en gang i blant? Skal vi heller snu på flisa og oppmuntre folk til å spise ute som del av matbudsjettet. Det som det er snakk om er hurtigmaten og overdreven inntak av slik kost vil gjøre deg syk over tid. Men hva er egentlig sunn mat?

Spise grønnsaker

Skal vi tro ekspertene så skal man spise grønnsaker for å bli frisk. Alle som har prøvd vet at det ikke er sant. Grønnsaker i seg selv er lite næringsrikt og vil over tid gjøre deg både dårlig og svak. Men som tilbehør og erstatning for andre ting, så er grønnsaker svært viktig i kosten. Noen snakker om en balanse mellom kjøtt og grønnsaker, og det er noe man kan forsøke å tenke på. En middag kan bestå av 30% kjøtt, 30% potet og 40% grønnsaker.

Spise mindre

Spise mindre vil helt klart ha en effekt om man vil gå ned i vekt. Men det blir litt som refinansiering av smålån, for uten inntekt vil det ikke være sunt i lengden. Å spise lite er bra dersom man får i seg riktige næringsstoff, men uten tilførsel av de riktige ingrediensene, vil man oppleve underernæring.

Spise variert

Den beste måten å spise sunt på er variert kost. Det betyr at man ikke kan spise hurtigmat hver dag eller kun leve på vann og appelsiner. Ja, du vil kunne overleve lenge bare med appelsiner, men det vil ikke være sunt for deg. Det gir deg en rekke næringsstoff som vitaminer, men det fins verken protein eller fett i den. Dette er ting kroppen din må ha og som du ikke kan klare deg uten.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay