Vet du hva en foodie er? Det er ikke en gourmet, selv om det ofte kan blandes sammen. Han er ikke like snobbete kanskje, eller elitistisk som en gourmet, og ikke en fråtser som driver med overforbruk av mat. Nei, en foodie er en person som er glad i mat, men ser på det mer som en hobby enn noe annet. Han er fortsatt svært glad i mat, men ikke til det nivået at han er besatt av det.

En foodie vil drive på med vanlige aktiviteter som vin-smaking og er interessert i matindustrien. Han er interessert i nye restauranter som åpnes og om ny mat har kommet ut på markedet. Han har alle kjennetegnene til en gourmet eller lignende, men mer på et avslappet nivå. Det å være foodie innebærer å være interessert i mat og drikke, og kanskje utviklet en spesiell interesse i en enkelt rett. Som for eksempel den beste pizzaen, eller den beste hamburgeren.

Når en ser på hvordan de beskrives, så kan du nesten se på dem som tilhengere av mat, på samme måte en kan være en tilhenger av et sportslag. Det har jo blitt en slags hipster-greie, å gå rundt å snakke om mat. Besøke spesielle restauranter med retter man aldri har hørt om før er en spesiell favoritt hos mange foodies. Det er litt spesielt at dette er en greie nå til dags, siden mennesker generelt er “foodies” i at alle er interesserte i mat. Kanskje noen mer enn andre, men er det nok til å skape en hel slags subgruppe som folk kan identifisere seg med? Svaret er vel antageligvis ja, siden de faktisk finnes.

For det har vært mennesker som har kritisert dem for å forsøke å gjøre seg selv til noe spesielt ved å gi seg et navn som foodies. Dette er liksom folk som kjenner til det seneste i den japanske matkulturen liksom, men en foodie definerer bare noen som er glad i mat. Den sier ingenting mer om disse personene utenom dette og da er det kanskje vanskelig å ta en slik aktivitet seriøst. Men det har gitt program som Top Chef og en egen matkanal Food Network stor suksess, siden det blir bare flere og flere av dem rundt om, spesielt i USA

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay