I Norge så har vi mange ulike tradisjoner når det kommer til mat. For eksempel så serveres det i Hardanger hakkasteik som nattmat i bryllup, mens man i mer urbaniserte områder spiser pizza Grandiosa som julemat. På torsdager så lager man ofte komler på Vestlandet, som en tradisjon. Langs kysten så spiser man naturligvis mye fisk, som torsk, laks og sei, og retter som kjøttkaker og pølse er folke-favoritter over hele landet. Norge har et variert kosthold, og mye avhenger av hvor du reiser i landet for å smake.

Det er stor forskjell på matkulturen i nord, kontra den i sør. Dessverre blir den mindre med tiden, siden mange har begynt å kjøpe og spise det samme overalt. Vi har naturligvis vårt eget særpreg som alle andre land, og vi spiser gjerne pinnekjøtt og brunost, noe som mange fra andre land ikke er altfor glade i.

Men det er jo noe som gjøre Norge til Norge, vi liker fårikål og spekemat. Grøten vår spiser vi etter å ha hatt grovt brød med brunøst, og det er jo noe å være stolte av. Dette er noe vi har spist i lang tid, og noe vi komemr til å gjøre fremover også.

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay