Vi er alle klare over at et sunt og næringsrikt kosthold er viktig for livkretsen vår og immunforsvaret vårt. Maten vi spiser inneholder næringsgivende celler som bidrar med de normale kroppsfunksjonene våre. Maten vi spiser har noe med søvnen vår å gjøre, kroppstemperaturen, konsentrasjonen og mye mer, og derfor er det viktig å vite hva du skal spise og hva du skal holde deg unna.

Grønnsaker må være mer i fokus og hovedpunktet i kostholdet ditt. Grønnsaker er kjernen for et næringsrikt kosthold. Du har nok hørt ordtaket “fem om dagen”. Dette er et viktig ordtak som vi må følge. Dette ordtaket består av at vi MÅ spise minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen. Dette er et råd fra Verdens helseorganisasjon (WHO). WHO bekrefter at fem om dagen vil redusere seriøse helseproblemer som hjerte- og karsykdommer.

Det er mange grønnsaker og velge mellom, og derfor må vi være bevisst over hvilke grønnsaker som skal prioriteres mest. De sunneste grønnsakene på jorden er blant annet spinat, brokkoli og ingefær. Men hvorfor er disse så sunne, og hvor mye av hver enkelt grønnsak burde man få i seg?

Spinat inneholder blant annet jern, magnesium og kalsium. Dette er viktige næringsstoffer som bidrar til å redusere blodsukkeret ditt, øker immunforsvaret og forebygger alvorlige hjertesykdommer. Dersom du ikke liker smaken av spinat, så kan du alltid gjemme smaken i en hjemmelaget smoothie.

Brokkoli inneholder blant annet fosfor, protein og fiber som bidrar til å redusere betennelse, gir bedre blodsukkerkontroll og forsterker fordøyelsessystemet ditt. Fosfor er et viktig næringsstoff som forsterker skjellet og regulerer stoffskiftet.

Ingefær inneholder viktige næringsstoffer som kobber, magnesium og kalsium som bidrar med vekttap, senker kolesterolnivået, forebygger kreft og bekjemper infeksjoner. Ingefær er veldig godt og næringsrikt å ha i teen din!

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay