Fusion matlaging er noe svært spennende og som et resultat av gastronomisk arbeid. Det er matlagning som kombinerer ulike kulturers matlagning til å lage en helt spesiell rett. Asian fusion er spesielt populært, og den kombinerer mange ulike kulturer i Asia for å lage noe helt spesielt. Dette er populært blant mange siden det gir en ny smaksopplevelse, som ikke er opplevd noen gang tidligere.

En slik type matlaging har foregått lenge, og kan også foregå i ditt eget hjem, da du er fri til å kombinere ulike smaksstiler og kulturer i din egen matlagning. Man ser jo ofte at folk forsøker å kombinere det asiatiske med det amerikanske eller europeiske, og det er definitivt spennende. For mange så kan de være overraskene at tex-mex er en form for fusion siden man kombinerer sørvestlige amerikansk matlagning med det mexikanske kjøkkenet. Det ligger i navnet Tex (Texas) – Mex (Mexiko).

Fusion ble spesielt populært da mennesker fra ulike kulturer kom mer i kontakt med hverandre enn tidligere, som på 1800-tallet . Bare se på pizzaen, hvor ulik den er fra hus til hus, hvor mennesker kombinerer alle slags ingredienser som de liker, det er fusion.

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay