Kjøkkenet er et rom som brukes hver dag, mange ganger daglig. Da gjelder det å skape både et praktisk rom men også god trivsel i rommet. Ensfargede, malte vegger kan være fint, men hvis du vil ha litt mer farge og spenning, kan du velge tapeter på kjøkkenet.

Hvordan velge tapeter til kjøkkenet

Mange tror at de må velge tradisjonelle, enkle tapeter til bruk på kjøkkenet, men det er bare du som bestemmer reglene. Fine tradisjonsmønster, som etterligner fliser, tapeter i dempede nyanser eller små blomstermotiver er alltid fint. Men vil du være mer dristig, kan du velge sterke, klare farger og store motiver. Blomster og blader er motiver som passer i alle rom, men du kan selvsagt også slå til med fototapeter på en av kjøkkenveggene. Da kan du drømme deg bort til et vakkert sted mens du står og lager mat. Det finnes også fototapeter som etterligner for eksempel murvegger, dersom du foretrekker det. Er du skikkelig dristig, kan du velge tapeter med optiske illusjoner, som virkelig blir et blikkfang i rommet.

Tapeter med mat

I kjøkkenet kan det også være fint med tapeter som viser mat. Velger du fototapet på en av veggene, kan du få ekte bilder av mat, men du kan også velge klassiske tapeter med for eksempel fruktmotiv. En annen mulighet er å velge tapeter som viser kopper og kar eller andre ting du har på kjøkkenet. Familietapeter har et kjempestort utvalg av tapet til kjøkken, enten du vil velge noe tradisjonelt eller gå mot strømmen.

Lær deg å tapetsere

Det er fullt mulig å gjøre tapetseringen selv. Du finner også mange gode nettsider om tapetsering som kan gi deg tips og råd. Er du usikker, kan du spørre noen du kjenner om hjelp, eller du kan få tips der du handler tapet. Familietapeter sender dessuten alltid med en gratis monteringsveiledning med gode råd.

Tapetser skapdører

Har du skap som trenger litt oppfriskning, er det også mulig å tapetsere dem. Det krever litt mer tilpasning av tapetet, spesielt dersom du vil at mønstret skal stemme overens med veggene rundt. Du kan tapetsere hele skapet eller bare selve døren. Mange velger å kamuflere skapvegger med tapet, for å skape morsomme effekter. Tapetrester kan dessuten brukes til dekor i skuffer, på innsiden av skap og hyller eller til barnas dukkehus. Du kan også bruke tapetrester for å pynte trappetrinn eller treskrin. Det er altså ingen grunn til å kaste det som blir til overs etter tapetseringen. Har du mye tapet til overs, kan du gjemme det i tilfelle deler av tapetet blir slitt. På den måten kan du bytte ut bare det som er slitt, og la resten være. Det sparer deg for penger og arbeid.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay