Enten du skal markere en stor eller liten anledning, eller rett og slett bare hygge deg med gode venner, kommer fest som regel med mat. Hvordan skal du så sørge for at alle og enhver kommer til å finne noe de liker? Enkelt: et tapasbord. Med mange småretter er det garantert noe som faller i smak, samt at gjestene får prøve små porsjoner med litt av hvert. En perfekt anledning til å leke seg på kjøkkenet!

Kjør fullt ut med vegetartapas

Når du først har anledningen til å prøve noe nytt, finnes det hundrevis av deilige vegetarretter du kan lage i tapasstil. Vegetarmat er bra for både helsen og klimaet, så slå et slag for begge to med gjestene dine! Med tanke på hvor mange flere som er vegetarianere i Norge i dag enn for bare ti år siden, er dette både riktig tid og sted å eksperimentere med grønn fingermat.

Så nå er det bare å få på plass pynt til fest og kose seg på kjøkkenet. Nedenfor finner du noen lekre tapasretter – som selvfølgelig er vegetariske:

Agurkruller med fetaost

Himmelske, enkle striper av agurk og fyll av fetaost og krydder.

Du trenger:

1 agurk

80 g fetaost

2 ss gresk yoghurt

3 ss hakket soltørket tomat

6 oliven

1 ss

Smak til med oregano og pepper

Bruk en potetskreller for å skjære tynne skiver av agurken. Bland sammen de resterende ingrediensene, og lag små ruller av dem.

Spansk omelett

En ekte spansk klassiker, som kan tilberedes på utallige måter.

Du trenger:

6 poteter

4 egg

1 gul løk

2 fedd hvitløk

100 gram smør eller olje

En halv teskje salt

En halv teskje pepper

Først skreller du potetene og deler de opp i tynne skiver. Skjær deretter løken og hvitløken.

Varm opp stekepannen din med smør eller olje. Når den er god og varm legger du til poteter, løk og hvitløk. Legg et lokk over stekepannen og la potetene nesten bli møre. Vend noen ganger underveis. Slå deretter temperaturen ned til lav varme. Hell ut stekefettet, med unntak av rundt 2 spiseskjeer. Hell ferdigvispede egg med salt og pepper i stekepannen. La omeletten få steke til den er fast og fin, men sørg for at den ikke brenner seg.

Søtpotet toast ala tostada tomate

Lekker, godt og annerledes.

Du trenger:

1 søtpotet

50 g rødløk

1 tomat

1 ss hvitvinseddik

1 ss olivenolje

Smak til med salt og pepper

Noen blader med fersk basilikum

Først må du sette ovnen på 220 grader, for deretter å bake søtpoteten i den i 15 minutter. Imens kan du hakke tomat, rødløk og basilikum. Bland sammen alle ingrediensene – dette blir toppingen din.

Når søtpoteten har bakt seg ferdig i ovnen, skiver du den i skiver som måler rundt 1 cm. Plasser «toasten» i brødristeren noen minutter for å få en sprø skorpe på den, og topp med tomatblandingen når du er klar for servering!

Med litt inspirasjon innabords, er det bare til å imponere med en godt pyntet begivenhet og god mat!

Author william
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay