Den mest populære restauranten kan vel de aller fleste navnet til, til tross for at mange ikke anser det som en ekte restaurant, men heller som fast food. Men definisjonen på restaurant er et sted der mat blir tilberedt og laget, så McDonalds er definitivt en restaurant. Og en svært, svært suksessfull en i tillegg.

Til tross den generelt aksepterte visdommen, så er faktisk ikke Ronald McDonald eieren av McDonalds. Han er bare maskotten, i det ikoniske klovnekostymet. Grunnleggerne av McDonalds er brødrene Richard og Maurice McDonald, som startet den første restauranten i 1940 i den amerikanske byen San Bernardino. Etter noen år ble de kjøpt opp av den amerikanske forretningsmannen Ray Kroc, og etter det så eksploderte den i popularitet. Den var opprinnelig ikke en hamburgerstand, men heller en vanlig restaurant.

McDonalds har noen av de mest ikoniske menyene, som Big Mac, Chicken Nugget og Happy Meal for barn, og det selges i over hundre land, til 69 millioner kunder daglig. Med en omsetting på over 24 milliarder dollar, så er dette et gigantisk selskap, med en svært ikonisk logo. Kjeden har ofte fått kritikk for standarden på varen de selger, og fordi at mange mennesker legger skylden på dem for deres egen overvekt, men sannsynligvis så er ikke McDonalds noe verre enn andre kjeder. Det er bare det at den er såpass populær, og så mange mennesker velger å spise der.

Kjeden har satt opp et strengt regelverk, slik at alle restaurantene verden over skal ha de samme kravene på seg og på den måten sikre at kvaliteten opprettholdes. For de blir jo fulgt med argusøyne, og det er ikke mye rom for feil fra deres side.

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay