Burger King er også en svært kjent amerikansk kjede av fast food restauranter. Den het oprinnelig Insta-Burger King, og det ble grunnlagt i Jacksonville i 1953, og det er en typisk amerikansk hamburgerrestaurant. Den er kanskje den største direkte konkurrenten til McDonalds og det finnes over elleve tusen restauranter i 57 land. Brorparten av dem ligger naturligvis i USA.

Her i Norge ble de fire første restaurantene åpnet i 1988 og de aller fleste byer og tettsteder har en restaurant. Bare i Trondheim er det seks, mens det finnes elleve i Oslo. Det er Umoe Catering som har rettighetene til kjeden her i Norge.

Det er mange som foretrekker Burger King til McDonalds, og det er jo visse smaksforskjeller på hvordan burgerne blir tilberedt. Burger King har ofte en litt mer røykete smak, som den har akkurat kommet fra grillen. Det som er interessant er at Insta-Burger King hadde store finansielle problemer ett år etter at de åpnet, og det førte til at to franchise-takere kjøpte rettighetene og forandret navnet til Burger King. Deres omsetning er på over 4 milliarder dollar, noe lavere enn hva McDonalds er.

Slike kjeder har ofte suksess fordi folk flest har ikke mye tid, eller penger nok til å spise på dyre gourmetrestauranter hele tiden, og de er derfor et svært godt alternativ når man ikke vil lage noe hjemmet. Man har flere eksempler, som for eksempel Bergbys her i Norge, eller Max i Sverige, som konkurrerer med de store kjedene i sine respektive hjemland.

Author william
Published
Categories Mat

Siste innlegg

Mat av Norge

youplay