Det er lett å tro at alle nordmenn er rike, men slik er det ikke. Mange lever på lav inntekt, og da gjelder det å spare der det er mulig. Heldigvis har Norge et godt utvalg av butikker, slik at du kan lete etter gode tilbud. Det kan lønne seg å dra innom flere matbutikker, for å finne de beste kjøpene. Sjekk hva som er på salg hvor, og spar penger. Et annet triks er å kjøpe mat som nærmer seg utløpsdatoen. Denne maten blir gjerne solgt billig i butikken, slik at du kan gjøre et skikkelig kupp. Klær og sko bør også kjøpe på salg hvis du vil spare penger. Alternativt kan du kjøpe brukt, eller kanskje du kan få brukte klær fra noen du kjenner. Det er spesielt mye å spare på brukte barneklær. Sørg også for å selge unna ting barna vokser ut av, som skiutstyr, vogner og lignende.

Unngå fristelser i butikken

Butikkene har gjerne spesialtilbud hver uke, og det er lett å la seg frist til å kjøpe ting du egentlig ikke planlegger å kjøpe. For å spare penger, gjelder det å skrive en handleliste og holde seg til den. Ikke ta med mer penger enn du faktisk trenger, men ta gjerne høyde for at du kan finne gode tilbud på mat. Noen kroner ekstra kan komme godt med, men ikke ta med mange ekstra penger. legg igjen bankkort hjemme for å unngå å bruke altfor mye. Da blir du ikke fristet til impulskjøp av klær og lignende. Hvis du finner noe du virkelig trenger, kan du gå hjem og hente bankkortet og handle varen en annen dag. Da får du en pause til å tenke gjennom situasjonen, og kanskje bestemmer du deg for at du kan klare deg uten den aktuelle tingen. En tenkepause er ofte det som skal til for å spare penger. Vent en dag, eller i hvert fall noen timer, før du kjøper ting som koster en del.

Vent til det blir salg

Møbler er kostbart, men vi trenger selvsagt møbler. Men ikke kjøp dem på impuls. Se gjerne på utvalget i butikkene, men vent med å kjøpe til ting kommer på salg. Det er mange penger å spare på Sofaer og andre møbler når de kommer på salg. Hvis du må ha møblene raskt, må du i hvert fall ta deg tid til å sammenligne priser før du kjøper noe. Kanskje en annen butikk har et bedre tilbud. Ikke la deg lokke av avbetalingstilbud, for de kan gjøre varene dyrere enn når du kjøper dem kontant. Spar opp penger før du kjøper, og hvis det er mulig, kan du sette av noen kroner hver måned, enten du trenger noe nytt eller ikke. På den måten kan du bygge deg opp en liten buffer til neste gang du trenger å kjøpe noe dyrere. Alternativt kan du også se deg om etter en ekstrajobb som kan dekke inn uventede utgifter.

Author william
Published
Categories Uncategorized

Mat av Norge

youplay